MIJN AANPAK

Holistisch werken aan de kern, niet aan de symptomen

Een persoonlijke aanpak

Ik kijk samen met jou naar de onderliggende oorzaken die jou ervan weerhouden het leven vol enthousiasme en zelfliefde te kunnen leven. Hierbij werk ik holistisch. Dit betekent dat ik onder andere werk aan je overtuigingen en gedachtes in je hoofd, aan je emoties en aan je lichamelijke gezondheid. Ook werk ik direct met je bewustzijn, zodat je vrij kan raken van overtuigingen en emoties die diep geworteld zijn.

Ik werk op locatie in regio Nijmegen en Cuijk, maar ik kan ook online begeleiding bieden.

Bewustzijnslevel

Alles dat je aandacht geeft, groeit en wordt sterker. Op het level van je bewustzijn of focus kunnen we herkennen welke emoties we bewust of onbewust keer op keer onderdrukken. Door de weerstand tegen bepaalde emoties te ontspannen en de verdedigingsmechanismes te laten gaan, komen weggestopte emoties omhoog en raak je vrij van je taak om te vechten tegen de dingen in het leven die deze emoties zouden kunnen triggeren.

Level van overtuigingen en gedachtes

Welke gedachtes jij hebt, zijn volledig afhankelijk van de overtuigingen die je hebt over jezelf en de wereld. We zullen niet-helpende overtuigingen ontdekken, en we zullen deze veranderen naar helpende overtuigingen. Soms moeten we hiervoor kijken waarom je bepaalde overtuigingen hebt, en waarom het niet direct lukt deze te laten gaan. Ik help je te zien dat de overtuiging jou niet dient, en enkel een perspectief is en niet de enige waarheid. Op die manier maak ik het makkelijker je overtuigingen en daarmee ook je gedachtes positief te veranderen.

Level van de emoties en energie

Je overtuigingen over jezelf en de wereld en je gedachtes die daar uit voort komen, bepalen welke emoties je voelt. Een zelfde situatie kan voor de ene goed voelen, en voor de andere slecht. Door je overtuigen aan te passen, ga je je al beter voelen. Door het laten gaan van of laten zijn van schuld, schaamte, angst, boosheid en verlangen, kom je langzaamaan steeds meer in een staat van simpelweg genieten, enthousiasme, liefde, vrijheid en innerlijke rust en tevredenheid.

Lichamelijk level

Sport, voeding en slaap spelen ook een belangrijke rol in hoe jij je voelt. Hoewel ik geen diëtist of sport-coach ben, kan ik waar passend je helpen weer in een lekker ritme te komen om gezond te leven. Daarnaast help ik je om de connectie met je lichaam te herstellen, en weer vanuit je hart te leven in plaats van in je hoofd.

Level van actie ondernemen

Bij de levels hierboven werken we voornamelijk intern met je gedachtes, overtuigingen en emoties. Om echt lekker in het leven te zitten, is het ook belangrijk te ontdekken wat jij intrinsiek leuk vindt om te doen, en dit daadwerkelijk te doen. Ik help je meer te leven vanuit je hart, en minder vanuit je hoofd.